. Първият тип монтаж е стенния. В повечето случаи смесителите със стенен монтаж са тези за вана и душ.

Разбира се съществуват и модели за мивка със стенен монтаж. Вторият тип смесители са стоящите. Те са предназначени за монтаж на мивка, плот, вътрешната част на ваната и дори на пода до ваната.

Независимо от начинът на монтиране, който сте избрали, модерните смесители за баня предлагат голямо разнообразие от модели, които да задоволят всичките Ви изисквания. Допълнителни отстъпки за

 • За Контакти Модерните смесители за баня предлагат огромно разнообразие от дизайни, които могат да бъдат идеален завършек на всяка една баня. С годините елементът, който се променя най-много е ръкохватката.

  При по-старите смесители се наблюдават две ръкохватки, докато при новите - една. Тази промяна улеснява в пъти работата със смесителя. Едната ръкохватка позволява само с едно движение на ръката да регулирате температурата и силата на водната струя.

  Разбира се, двуръкохватковите смесители не са изчезнали напълно. Повечето модели с две ръкохватки се изработват в по-старовремски дизайн с цел да създадат ретро ефект в банята. При съвременните смесители за баня не се подобрява само тяхната изработка, покритие и дизайн, но и функциите, които предлагат.

  Смесителите за баня вече не са просто средство, което да смесва топлата и студената вода. Новите функции които предлагат се стремят както за по-голяма безопасност, така и за допълнително пестене на вода и енергия. Технология ColdStart гарантира, че при първоначалното пускане на смесителя ще потече студена вода.

  В комбинация с функция ColdBody, която поддържа тялото на смесителната батерия винаги студено, може да се гарантира пълната безопасност и сигурност, че няма да се изгорите. От друга страна механизма EcoJoy намалява разхода на вода и енергия без да прави компромис с качеството им. Новите модели смесители за баня разполагат с много съвременни и практични функции, благодарение на които боравенето с тях е лесно и безопасно

  .

  Нека сега се насочим към изработката и дизайните при новите смесители за баня. Съвременните смесители за баня се изработват от издръжливи материали като неръждаема стомана и месинг. Едни от най-използваните покрития при тях са никел, бронз, месинг и най-предпочитания - хромът.

  Все повече на пазара навлиза новото хромирано покритие, което не позволява събирането и задържането на замърсявания и петна, правейки почистването на смесителя изключително лесно. Също така при някои от модели се добавят допълнителни антимикробни средства, които спомагат за поддържането на по-добра хигиена. Друг важен елемент при изработката на смесителя е затварящият механизъм.

  Съществуват два типа механизми – каучуков и керамичен. При първият механизъм, притока на вода се спира с помощта на каучукови уплътнения. При втория пускането и спирането на водата се случва с помощта на две приплъзващи се керамични пластини една в друга.

  Керамичния затварящ механизъм е по-предпочитан вариант, тъй като той дава по-голяма гаранция срещу нежелани течове и досадни капки, докато при каучуковия след време е възможно уплътненията да се износят.

 • Магазини Велико Търново
 • Магазини Русе Обзавеждане за баня
 • Магазини Бургас Допълнителни отстъпки при цялостно обзавеждане на баня. Безплатна доставка за
 • Магазини Шумен Модерните смесители за баня предлагат огромно разнообразие от дизайни и функции, които не само ще задоволят дори най-изискания вкус, но ще внесат комфорт и сигурност в помещението, позволявайки ежедневно да се наслаждавате на удобство и функционалност.

 • Outlet Банята неизменно е храмът във всеки дом. В нея започваме и приключваме своят ден. Там се отделяме на спокойствие и тишина, премахвайки умората и напрежението, които сме събрали през дългия и изморителен ден.

  При обзавеждането на банята, трябва да се обръща внимание дори на най-малките елементи. В повечето случаи те са тези, благодарение на които банята се превръща в едно практично и функционално място. В тази статия ще Ви запознаем с модерните смесители за баня, техните дизайни и характеристики.

  Най-купувано обзавеждане за баня Магазини Баня Стил са специализирани в предлагане на продукти за баня. В магазини Баня Стил може да намерите всичко, свързано с обзавеждането на банята: от основните - плочки за баня, гранитогрес, подови плочки, смесители за баня, душ-кабини, тоалетни, мивки, паравани за баня, вани, проточни бойлери, мебели за баня и различни аксесоари, до избор от хидромасажни панели, хидромасажни вани, парни кабини и други. В Баня Стил сме готови да се съобразим със желанията и нуждите на всеки клиент, затова нашите проектанти са подготвени да изготвят индивидуални триизмерни проекти според размерите и устройството на Вашата баня, а консултантите ни имат задължението, освен да предоставят пълна информация за продуктите, и да Ви помогнат със съвет относно избора на най-подходящите от тях съобразно Вашите предпочитания за вид и цена.

  Магазини Баня Стил предлагат и стоки за обзавеждане на кухнята - плочки за кухня, смесители за кухня и кухненски мивки. Магазини Баня Стил работят с продукти на реномирани европейски компании - производители на обзавеждане за баня от среден и висок клас. Ние от Баня Стил се стараем да зарадваме клиентите си освен с богат избор на модели и дизайн, още и с промоционални цени на продукти, различни за всеки месец.

 • Стъклокерамични мозайки
 • Магазини София За Баня Стил
 • Облицовъчни плочки
 • Магазини Баня Стил.